WAT IS SPIRITUAL DIRECTION?

Spiritual Direction is een prachtige één-op-één gespreksvorm. Spiritual direction gaat ervan uit dat God met ons allemaal een persoonlijke relatie wilt hebben. Dat de sluier tussen hemel en aarde vaak dunner én mystieker is dan we denken. Het is een eeuwenoude contemplatieve gespreksvorm, ontstaan in eerste eeuwen na Christus. De director met wie je de gesprekken voert is er om samen met jouw de fluistering van God in jouw leven zichtbaar te maken. Om het gesprek tussen jou en het Goddelijke op gang te brengen. Om naast je te wandelen door pieken en dalen.

PAST DIT BIJ JOU?

Spiritual Direction ontvangen is fijn als je verlangt naar
– een verdieping in je relatie met God
– vastloopt in je relatie tot God/geloof/christendom
– als je zoekt naar een verfrissing van deze persoonlijke relatie.
Het kan zijn dat de antwoorden die altijd kloppend voelde gaan wringen, bijvoorbeeld door levensgebeurtenissen. Waar kun je dit dan uiten? Spiritual direction is een veilige plek waar je eerlijk al je vragen, twijfels, gedachten en vooral gevoelens mag uiten. De director is er namelijk niet om jou te vertellen wat het antwoord is. Zal je niet adviseren en zeker niet veroordelen. Alles van jou is welkom. Juist ook het rauwe en eerlijke, de plekken waar je je voor schaamt. De plekken in jou waar je verlangt om Licht te brengen.

Spiritual direction is GEEN therapie, coaching of pastoraat. Bij al deze gespreksvormen ben je bezig om naar een bepaald doel toe te werken. In spiritual direction bespreek je WEL situaties uit je leven, met het doel om jouw eigen binnenwereld helder te krijgen én God in jouw ‘hier en nu’ te ontmoeten. Dit gebeurt aan de hand van vragen door de director, stilte, oefeningen, bijbel verzen, verbeelding en nog zoveel verrassende manieren.

Vraag jij je af of Spiritual direction past bij jouw behoefte? Je kunt altijd een vrijblijvende sessie boeken. Dit is zowel fijn om er kennis mee te maken, maar ook zeer aan te raden om te onderzoeken of je een klik hebt met je director. Spiritual direction sessies zijn vaak elke 4-6 weken en gebeuren  meestal via zoom of op locatie.

IMG_5723

VIND EEN DIRECTOR

Studio Delight is blij om meerdere directors aan je voor te kunnen stellen. Kijk hieronder wie jou aanspreekt en voel je vrij om die persoon een bericht te sturen!

over

Zoë Pruijssers

“Spiritual direction is voor mij de schoonheid van ‘spaceholding’ om die ruimte en veiligheid voor een ander te faciliteren. Om naast je te wandelen op de moedige en kwetsbare wegen van jouw leven met God.”

Prijs // €35-50 per sessie
Locatie // Bergen (nh) of via Zoom
Contact // hello@studiodelight.nl

Suzanne Struiksma

“Rust, ritme en ruimte vinden voor verdieping in je relatie met God, dat kan best een uitdaging zijn. Ik vind het een voorrecht om te mogen luisteren, te onderzoeken en samen te ontdekken wat God aan het doen is in jouw leven.”

Prijs // 30-45 per sessie
Locatie // Zaandam of via Zoom
Contact // suzanne@goedegenade.nl

Klinkt Spiritual Direction als iets waar jij naar verlangt? Iemand die tijd en ruimte voor jou maakt, voor de zorg van je ziel en de verbinding met het Goddelijke? Stuur een mailtje voor een kennismakingssessie! Deze kennismakingssessie wordt altijd kosteloos aangeboden, zodat jij zelf kunt ervaren of dit is waar je behoefte ligt en je een klik met de director ervaart.